maandag 20 april 2015

Snelste groei ETF's ooit in 20

Zoals in ons voorgaande artikel al voorspeld was, is de instroom volgens Blackrock van de ETP's (Exchange Traded Products, de verzamelnaam voor ETF's en andere indexbeleggingen weer sterk gegroeid in februari.
Met een netto-instroom van 50 miljard dollar in februari beleefde de ETP-sector een van de beste maanden ooit. Het jaar 2015 is tot dusver daarmee het beste jaar sinds Blackrock met de metingen begon, met een netto-inflow van 62,3 miljard dollar.

Hoewel "overwogen aandelen" bij het gros van de vermogensbeheerders de standaardallocatie is op dit moment, laten de ETP-aandelen een gezonde groei zien.

De grootste aanbieder van ETP's in de wereld is nog altijd iShares - eigendom van Blackrock, de opsteller van ETP Landscape - met ruim 1 biljoen dollar Assets Under Management (AUM) en een marktaandeel van 37%. Vanguard is de nummer twee op de ranglijst met 475 miljard dollar onder beheer.


Ook AttentBeleggen heeft ETF’s van de twee bovenstaande, grote aanbieders opgenomen in haar portefeuille, zodat een mooi rendement behaald kan worden.