vrijdag 14 november 2014

Omvang Nederlandse beleggingsfondsen neemt wéér toe

Het beheerd vermogen van Nederlandse beleggingsfondsen is in het derde kwartaal met 6,6% ofwel 46 miljard euro  toegenomen tot 739 miljard euro.
Dat bleek donderdag uit data van De Nederlansche Bank (DNB). De toename komt vooral door valutakoerswinsten en nieuwe inleg.

Door de groei bereikten de beleggingen van beleggingsfondsen voor het vijfde achtereenvolgende kwartaal een recordhoogte. De groei werd voor de helft veroorzaakt door koerswinsten. Driekwart daarvan had betrekking op valutakoerswinsten vanwege de waardedaling van de euro.

De inleg bij obligatiefondsen was het grootst met 5,7 miljard euro, aldus de centrale bank. In aandelenfondsen werd 0,2 miljard euro geïnvesteerd. De netto-inleg bedroeg 12,5 miljard in het derde kwartaal, tegen 4,8 miljard euro een jaar eerder en kwam voornamelijk van institutionele beleggers.

Zoals u wellicht al heeft vernomen, belegt AttentBeleggen ook enkel in beleggingsfondsen. Het feit dat de omvang in beleggingsfondsen wéér is toegenomen, verrast de vermogensbeheerders van AttentBeleggen niet. De prestaties van de beleggingsfondsen zijn namelijk goed. Zo presteren alle risicoprofielen van AttentBeleggen dit jaar, zoals u in het onderstaande afbeelding kunt zien, beter dan de AEX Index.